+31 (06) 51 50 82 01 info@bedandbreakfast-taarlo.nl

B&B De Drentse KEI

Geniet van de rust & natuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taarlo

De amper honderd inwoners zijn fier op hun geschiedenis. Uit vondsten in het Bolleveen en opgravingen in het dorp blijkt dat eeuwen voor het begin van onze jaartelling in Taarloo al een nederzetting bestond. Taarloo wordt voor het eerst genoemd in de oorkonde van Theodgrin, een document uit het jaar 820 in bezit van de bibliotheek van de Leidse Universiteit.

De boerenbrink – er staan nog altijd vrijwel louter boerderijen rondom de brink – en de dobbe (drinkplaats) zijn eigendom van de ‘boermarke’. Deze vroeg-middeleeuwse bestuursorganisatie komt tegenwoordig alleen nog voor in de provincie Drenthe. Markgenoten zijn alle mannelijke bewoners/huiseigenaren van het dorp.

De B&B

Onze Bed and Breakfast ligt aan de brink van Taarlo, het oudste dorp van Drenthe. Taarloo ligt enkele kilometers ten noorden van Assen. De B&B is gehuisvest in een dubbele woning uit 1959, die in 2017 volledig is gerenoveerd. Taarlo grenst aan het Nationaal Park Drentsche Aa.

Beide volledig gerenoveerde woningen (De IJsvogel en De Weidebeekjuffer) werden in 1959 gebouwd. De inrichting van de woonkamer van de IJsvogel past naadloos bij die tijd: meubels van bekende Deense en Nederlandse ontwerpers, boeken in het wandmeubel uit de jaren zestig (Voskuil, G.K. van het Reve, Hermans, Wolkers …).

De meubels in de woonkamer van De Weidebeekjuffer zijn minder stijlvast, maar zitten zeker zo comfortabel.

Wat zeggen onze gasten

We hebben echt genoten van Taarlo. Wat een schitterende huisjes!

Ook de vriendelijke ontvangst en het perfecte ontbijt hebben bijgedragen aan een onvergetelijke vakantie

erik

Mooie fiets en wandeltochten gemaakt. Bedankt Taarlo

Nathalie

Wij horen graag van u